Maatschappelijke betrokkenheid

Alle Tax Tigers zijn betrokken bij de maatschappij en we doen graag ons best om die maatschappij een klein beetje beter te maken.

 

Grootboek & Co

We zijn erg trots op Grootboek & Co, waarmee we mensen zonder betaalde baan de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen tot voor de arbeidsmarkt aantrekkelijke werknemers. In opdracht van de gemeente Nijmegen begeleiden wij mensen richting betaald werk: met een combinatie van opleiding, coaching en werkervaring leveren we enthousiaste, gemotiveerde boekhouders en belastingconsulenten af die staan te popelen om aan de slag te gaan. Sinds de oprichting van Grootboek & Co in 2013 zijn inmiddels al tien mensen succesvol uitgestroomd naar een betaalde baan en twee mensen zijn voor zichzelf begonnen als zelfstandig boekhouder.

 

Stichting Het Kruispunt Nijmegen

Het Kruispunt Nijmegen zet zich in voor dak- en thuisloze mensen. In de Titus Brandsmakapel in het centrum van Nijmegen kunnen deze mensen langs komen voor een kopje koffie, een maaltijd of een goed gesprek. Ook organiseert het Kruispunt allerlei activiteiten en worden er projecten opgezet voor specifieke groepen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Tax Tiger Peter Freriks zet zich al jaren in voor deze stichting en ook andere Tax Tigers zijn betrokken bij dit vrijwilligerswerk.
Meer weten over Stichting het Kruispunt? Klik hier.

 

Stichting Leergeld Nijmegen

Stichting Leergeld Nijmegen steunt schoolgaande kinderen tussen 4 tot met 17 jaar van ouders met lage inkomens, omdat zij vindt dat alle kinderen de kans
moeten krijgen om ‘mee te doen’! Belangrijkste geldschieter is de gemeente Nijmegen. Tax Tiger Peter Freriks is penningmeester van de Stichting.
Meer weten over Stichting het Kruispunt? Klik hier.

 

Stichting Huis voor de Binnenstad, Nijmegen
Stichting Huis voor de Binnenstad stelt zich ten doel meer bezoek aan de binnenstad te realiseren. Samen met de ondernemers creëert het Huis een
optimale beleving in de binnenstad en brengt dit onder de aandacht door o.a. gerichte citymarketing. Peter Freriks treedt op als penningmeester.
Meer weten over Stichting het Kruispunt? Klik hier.

 

Overige projecten

Niet geheel gratis maar wel voor een zacht prijsje verlenen we financieel-administratieve diensten aan een groot aantal maatschappelijke initiatieven. Om een voorbeeld te geven: we verzorgen tegen een sterk gereduceerd tarief onder meer de administraties en jaarrekeningen van Stichting Ox (organisator van o.a. de Ronde  van Nijmegen en de Devil’s Trail), Stichting Fabrikaat (placemaking door ontwerpinterventies) en Stichting Present Nijmegen (bemiddelt in vrijwilligerswerk).
Meer weten over Stichting Ox? Klik hier.
Meer weten over Stichting Fabrikaat? Klik hier.
Meer weten over Stichting Present? Klik hier.