Maatschappelijke betrokkenheid

Alle Tax Tigers zijn betrokken bij de maatschappij en we doen graag ons best om die maatschappij een klein beetje beter te maken.

 

Grootboek & Co

We zijn erg trots op Grootboek & Co: een samenwerkingsverband met de welzijnsorganisatie Bindkracht10 waarin mensen zonder betaalde baan de mogelijkheid geboden wordt om zich te ontwikkelen tot voor de arbeidsmarkt aantrekkelijke werknemers. In opdracht van de gemeente Nijmegen begeleiden wij mensen richting betaald werk: met een combinatie van opleiding, coaching en werkervaring leveren we enthousiaste, gemotiveerde boekhouders en belastingconsulenten af die staan te popelen om aan de slag te gaan. Sinds de oprichting van Grootboek & Co in 2013 zijn inmiddels al tien mensen succesvol uitgestroomd naar een betaalde baan en twee mensen zijn voor zichzelf begonnen als zelfstandig boekhouder.

 

Stichting Het Kruispunt Nijmegen

Het Kruispunt Nijmegen zet zich in voor dak- en thuisloze mensen. In de Titus Brandsmakapel in het centrum van Nijmegen kunnen deze mensen langs komen voor een kopje koffie, een maaltijd of een goed gesprek. Ook organiseert het Kruispunt allerlei activiteiten en worden er projecten opgezet voor specifieke groepen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Tax Tiger Peter Freriks zet zich al jaren geheel belangeloos in voor deze stichting en ook andere Tax Tigers zijn betrokken bij dit vrijwilligerswerk.
Meer weten over Stichting het Kruispunt? Klik hier.

 

Overige projecten

Niet geheel gratis maar wel voor een zacht prijsje verlenen we financieel-administratieve diensten aan een groot aantal maatschappelijke initiatieven. Om een voorbeeld te geven: we verzorgen tegen een sterk gereduceerd tarief onder meer de administraties en jaarrekeningen van Stichting Ox (organisator van o.a. de Ronde  van Nijmegen en de Devil’s Trail), Stichting Fabrikaat (placemaking door ontwerpinterventies) en Stichting Present Nijmegen (bemiddelt in vrijwilligerswerk).
Meer weten over Stichting Ox? Klik hier.
Meer weten over Stichting Fabrikaat? Klik hier.
Meer weten over Stichting Present? Klik hier.